Savez logoraša – Minimiziranje žrtava na bilo kojoj strani je ozbiljan problem

Savez logoraša u BiH objavio je da još i danas, 26 godina poslije utvrđenih nepobitnih činjenica, i nakon niza presuda Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju kao najviše sudske institucije od 2. svjetskog rata, još postoje pojedinci, grupe, organizacije, pa čak i države, koje su spremne da negiraju nepobitne dokaze, očigledne izgubljene ljudske živote i sve ono što je svima drugima potpuno jasno.

Ističu da je nespremnost na priznavanje očigledne istine, laž i minimiziranje žrtava na bilo kojoj strani, ozbiljan problem i prepreka ka boljoj i zdravijoj budućnosti svih naroda, te je stoga očigledno da se epska borba između dobra i zla nastavlja, samo sada drugim sredstvima.

Navode da Savez logoraša u Bosni i Hercegovini na globalnom planu, u saradnji sa drugim organizacijama, radi i sarađuje na borbi za istinu na ovim prostorima i u tom poslu istrajava.

– Mi u Savezu smo sigurni da će konačna pobjeda, biti pobjeda dobra i istine. Potvrda toga su i aktivnosti niza organizacija civilnog društva u Beogradu, koje se bore da dokažu i pokažu bolnu istinu o Srebrenici, da objasne svom narodu da samo prihvatanje „gorke istine“ je pravi lijek za zdravu i sigurnu budućnost svih naroda na ovim širim područjima. Ne dozvolimo da nam se loša historija ponavlja, osudimo je, jer kao što reče E.Burke: “Ponekad je za trijumf zla, samo dovoljno da dobri ljudi ništa ne urade!” – saopćeno je iz Saveza logoraša u BiH.

Pročitajte...