Sigurnosne pripreme teku po planu, poziv građanima da poštuju mjere

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u saradnji sa drugim bezbjednosnim agencijama u BiH i međunarodnim organizacijama, preduzima sve aktivnosti kako bi obezbjeđenje predstojećeg komemorativnog skupa u Potočarima proteklo mirno i bezbjedno.

Iz Policijske uprave Zvornik su i danas potvrdili da pripreme za osiguranje navedenog skupa teku po planu.

Još jednom apeluju na sve građane, koji planiraju prisustvovati komemorativnom skupu 11. jula u Potočarima, da poštuju zaključke Štaba za vanredne situacije u RS o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo RS, naročito u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Zabranjena je upotreba dronova, a predstavnici medijskih kuća, koji su akreditovani za praćenje događaja, dužni su na sebi imati jasno istaknutu akreditaciju.

S ciljem preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na pojedinim dionicama Vlasenice, Konjević Polja, Bratunca, Karakaja i Srebrenice.

Štab akcije “Srebrenica 2020“ odredit će alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila ukupne mase preko 3,5t.

Također, na snazi se i zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Podrinja.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.
(RTVTK/FENA)

Pročitajte...