Sloboda protiv Igokee u 5. kolu Lige 6

Sutra su na programu utakmice 5. kola Lige 6.

Košarkaše Slobode očekuje najteži mogući protivnik ekipa Igokee koju će dočekati u tuzlanskom Mejdanu. Domaći tim u ovaj susret ulazi sa skorom od jedne pobjede i to nad Leotarom u Tuzli i tri gostujuća poraza.

Trener tuzlaka Nedim Džemić smatra da se i pored teškog rasporeda moglo uraditi više, ali je zadovoljan pobjedom na domaćem terenu i činjenicom da se ekipa dobro nosila sa ABA2 ligašima, i uz malo sreće mogla je imati i bolji učinak nakon četiri kola. Ističe da bi pobjedama u Mejdanu mogli na kraju završiti u gornjem dijeu tabele. Što se tiče sutrašnjeg meča u 19 sati protiv Igokee svjestan je da su gosti favoriti, a iskoristit će ovaj susret da malo odmori nosioce igre odnosno da pruži priliku igračima sa manjom minutažom.

I preostale dvije utakmice 5. kola igraju se sutra. U istom u terminu od 19 sati u Trebinju se sastaju Leotar i Borac, dok će u 20 sati počet utakmica na Pecari između Širokog i Sparsa.   

Nakon četiri odigrana kola maksimalan učinak ima Igokea, Široki je drugi sa skorom pobjeda i poraza 3-1, Spars ima 2-2 a Sloboda, Borac i Leotar po jednu pobjedu uz tri poraza.

Pročitajte...