Humanost na djelu: Socijalno ugroženim porodicama pakete uručili učenici Međunarodne škole u Tuzli (VIDEO/FOTO)

0
325

Richmond Park Međunarodna škola u Tuzli obilježila je „Sedmicu tolerancije“ organizujući humanitarnu akciju. Učenici i nastavnici su prikupili osnovne životne namirnice i druge potrepštine. Pakete su danas uručili socijalno ugroženim porodicama.  „Svaki razred je dobio po jednu porodicu. Osim srednje škole sudjelovala je i Osnovna škola. Mi smo se dogovarali sa školskim drugovima šta da odnesemo porodicama. Dodijeljen nam je spisak porodica“, rekla je učenica Emina Karavdić. Deksida Delić, profesorica bosanskog jezika i književnosti je dodala  da kontaktiraju škole sa područja Tuzle koje  dostave informacije o porodicama koje su najviše ugrožene iz njihovih škola i na osnovu tih informacija dobiju o njima organizuju posjete“. Najbrojnija porodica sa spiska ima 11 članova: suprug, supruga i devetero djece. Njima su učenici Međunarodne škole osim namirnica obezbijedili i ogrjev. Učenica  Erna Husić je rekla:  „Vjerujem da su svi svjesni da je situacija u nekim porodicama teška,a  uručivanje paketa je najljepši dio, kada vidim osmijehe i radost tih porodica“. Tokom humanitarnih akcija predstavnici Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli sarađuju sa Vijećem učenika, Vijećem roditelja i Aktivom pedagoga Grada Tuzle. Na ovaj način razvijaju socijalnu osjetljivost i empatiju kod učenika, istovremeno pomažući  porodice kojima je pomoć potrebna.

Humanost na djelu!

Na Međunarodni dan tolereancije, u petak, 16. novembra 2018. godine,  Richmond Park Međunarodna škola u Tuzli realizirala je posljednju fazu ideje “Sedmica tolerancije”, koja ima za cilj promicanje empatije, solidarnosti, jedinstva, dragovoljnosti i humanosti među drugim i različitim.

Zahvaljujući učenicima, roditeljima te menadžmentu škole, paketi pomoći (hrana, odjeća, sredstva za higijenu i ogrjev) stigli su na kućne adrese porodica kojima su neophodni.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovoj humanoj akciji.

Čovjek je velik toliko koliko daje!