SOS Dječija sela BiH: Donirajte svakog mjeseca isti iznos SOS porodicama

SOS Dječija sela BiH pozivaju sve da se pridruže “Maratonu prijateljstva” i mjesečno doniraju isti iznos SOS porodicama, otvaranjem trajnog naloga.

– I sa malim iznosom, možemo učiniti mnogo – navode iz SOS Dječija sela BiH.

U SOS porodicama djeca i mladi koji su, nažalost, ostali bez roditeljske brige, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, odrastaju u porodičnom okruženju. Kako bi im pružili kvalitetnu brigu, neophodna je kontinuirana pomoć, koja je moguća samo uz redovne mjesečne donacije.

– Kao prijatelj SOS porodica, mjesečnim donacijama, pomažete djeci da imaju bolju budućnost, a to je briga svih nas jer nijedno dijete ne treba odrastati samo. Ne postoje nedovoljne donacije, i sa malim mjesečnim iznosom možete učiniti mnogo. Djeci je potreban osjećaj sigurnosti, potrebno je da im pokažemo da smo uvijek tu za njih i da ih neće ponovo napustiti. To je jedini način kako mogu izliječiti svoje malo srce – poručuju iz SOS Dječijih sela BiH.

SOS Dječija sela BiH pored brige o djeci bez roditeljskog staranja, kroz Program jačanja porodica, pomažu i biološkim porodicama u socijalnoj potrebi, da ostanu na okupu.

Link za pokretanje Maratona: VIDEO

Otvaranje trajnog naloga je najlakši način donacije, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.