Sutra 6. jula prijemni ispiti na fakultetima Univerziteta u Tuzli

Prijemni ispiti na fakultetima Univerziteta u Tuzli zakazani su za sutra, 6. jula s početkom u 10 sati na nekoliko lokacija. Univerzitet je objavio i spiskove kandidata sa detaljima o mjestu polaganja prijemnih ispita za prvu godinu za fakultete i Akademiju dramskih umjetnosti, na oficijelnoj stranici na internetu i na stranicama pojedinačnih fakulteta, te na oglasnim pločama i prezentacijskim stranicama na društvenim mrežama svih fakulteta i Akademije, pojedinačno.

novinar Azra Mešić

Prijemni ispiti će se održati u prostorijama Univerziteta u Tuzli, ali i van prostorija Univerziteta, kako bi se mogle ispoštovati propisane higijensko-epidemiološke mjere, kažu u menadžmentu ove visokoškolske ustanove.

  • Ja ću nabrojati četiri fakulteta na kojima će se održaati prijemni ispit i van prostorija Univerziteta u Tuzli. To su Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet gdje će kandidati koji su aplicirali na ovaj Fakultet imati prijemni ispit u Gimnaziji Ismet Mujezinović. Farmaceutski fakultet imat će prijemni ispit u Hemijskoj školi. Fakultet elektrotehnike, koji će osim u prostorijama Fakulteta prijemni imati u u prostoriijama Gimnazije Meša Selimović i Medicinski fakultet gdje imamo najviše prijavljenih studenata – Odsjek opće medicine i Odsjek zdravstvenih studija, tu ćemo imati prijemni na više lokacija. Spomenut ću d su to Medicinski fakultet, Kampus Univerziteta u Tuzli sa tri amfiteatra, onda restoran Studentskog centra, Univerzitetsku sportsku dvoranu, kao i Sportsko-kulturni centar Mejdan, kazao je za dnevnik RTVTK dr.sci. Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerizteta u Tuzli.

Kandidati koji budu pristupili prijemnom ispitu morat će nositi zaštitnu masku. Na ulasku će im mjerit temperaturu. I ispunjavat će sanitarni upitnik. Ove godine Univerzitet na prvu godinu studija može primiti 2.200 studenata.

  • Za sada u Ured za nastavu i studentska pitanja, dobili smo podatke da je najveća zainteresovanost za Medicinski fakultet gdje imamo oko 580 studenata. Onda slijedi Elektrotehnički, pa Ekonomski fakultet. Nakon prijemnog bit će objavljena rang lista. Poslije nje i konačna lista primljenih, dodaje Suljagić.

Preliminarni rezultati bit će objavljeni u srijedu 7. jula. Tri radna dana trajat će žalbeni rok, nakon čega će biti objavljena konačna rang lista. Drugi prijemni ispit, sa tačno utvrđenim brojem slobodnih mjesta po fakultetima bit će organizovan početkom septembra.

O detaljnim lokacijama za prijemni ispit budući studenti se mogu informirati na ovim LINK-ovima, koje je objavio Univerzitet u Tuzli:

Akademija dramskih umjetnosti

Medicinski fakultet

Lokacija 1

Pročitajte...