Sve spremno za 7. Malonogometni turnir “Par Selo CUP 2018”

Na igralištu Osnovne škole “Pasci”  27. jula počinje VII. Malonogometni turnir “Par Selo CUP 2018”  kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo-Dubrave. Ove godine turnir je još kvalitetniji, bolji i vrijedniji.

Riječ je o jednom od najbolje organizovanih  i najposjećenijih turnira u malom nogometu u BiH kojeg svake godine posjete hiljade ljudi i do sada nije zabilježen nijedan incident. Turnir se sa godinama sve više razvijao i odavno prevazišao lokalne okvire. Svake godine organizatori šire i uređuju  postojeću infrastrukturu kako bi ovaj događaj podigli na što veći nivo, a da su u tome uspjeli, pokazuje činjenica da je ovaj sportski događaj nadaleko postao poznat i više nego dobro posjećen.

Ove godine učestvuju 24 ekipe iz cijele BiH, odnosno, Mostara, Brčkog, Olova, Bjeljine, Gračanice, Živinica, Banovića i Tuzle. Organizatori su i ove godine izašli u susret igračima koji dolaze iz drugih gradova pa oni imaju mogućnost igranja grupnog dijela takmičenja za jednu večer.

Na turniru učestvuju i brojni futsal reprezentativci iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE.

Nagradni fond iznosi 8 000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara,  osvaja 5 000, drugoplasirana 1 000, trećeplasirana  500, te četvrta 200  KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

Osim glavnog takmičarskog dijela na turniru, predviđena sui  takmičenja u kategoriji veterani od 1983. godište i dalje. Veterani će igrati u osam ekipa, a predviđene su i revijalne utakmice najmlađih.

Na otvaranju turnira učestvuju i kulturno umjetnička društva, a za ovogodišnji turnir pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda za sve posjetitelje. Ovaj sportski događaj završava 11. augusta uz muzičko zabavni program.

Par Selo CUP je jednistvena prilika za sve nacije i generacije iz cijele BiH  da se druže, šire nova poznanstva i prijateljstva  i uživaju 15 dana u vrhunskom malom nogometu.