TK radio: Muzički vremeplov ovog vikenda vam donosi sevdah i bellacanzonu

Ovog  vikenda u  emisiji  “Muzicki vremeplov” TK radija  sa nama kroz vrijeme putovat će  Beba Selimović i Eros Ramazzoti.

U subotu, 14. novembra od 12.30 sati u našoj emisiji možete slušati neke od najvećih hitova velike italijanske i svjetske zvijezde Erosa Ramazzotija, italijanskog  pop-rok muzičara, pjevača i tekstopisaca.
Rođen je 28. oktobra 1963. godine, u Rimu. Vrlo je popularan u Italiji i većini europskih zemalja, naročito Španiji, budući da su njegovi albumi snimani na ova dva jezika. Od 1984. godine objavio je jedanaest studijskih albuma, jedan EP, tri kompilacije, tri albuma sa nastupa uživo i 37 singlova. Prodao je preko 100 miliona ploča za vreme tridesetogodišnje karijere. Njegov muzički opus uključuje rad sa Cher (Šer), Tina Turner (Tina Tarner), Andrea Bocelli (Andrea Bočeli), Joe Cocker (Džo Koker).

 

U nedelju, 15. novembra od 12.30 sati napraviti ćemo kratak presjek izuzetno bogate karijere, nedavno preminule Izete “Bebe”Selimović. Mnogi su je nazivali “Dama sevdaha” zbog njenog ozbiljnog i časnog odnosa prema svojoj profesiji, ali i zbog njenog ponašanja na estradi. Cijelu svoju karijeru je posvetila izvornoj sevdalinki i zadržala je njenu originalnost bez imalo modernizacije. Snimila je značajan broj arhivskih snimaka sevdalinki u Radio Sarajevu.

Budite uz TK radio i ovog vikenda. Hvala vam na povjerenju !!!

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...