Treći DŽUMBUS festival počinje u srijedu

Ovogodišnje, treće izdanje Džumbus festivala počinje u srijedu 18.jula 2018. u Zlatarskoj ulici. Ovaj festival je već postao tradicija gdje mladi prave svoje ljeto drugačijim – kroje, organizuju i realizuju događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu.

Ekipa mladih kreativaca, učenika i studenata, u saradnji sa” Tuzla Live” udruženjem otvara ovogodišnji Džumbus festival sa događajem kojeg su nazvali DiDžejing_1. Naravno, ovo znači da će ovo ljeto biti još varijanti DiDžejing eventa, dok prvo izdanje ima za cilj da predstavi dva nova, mlada DJ/Producenta u back2back stilu – BYÖK b2b Makkay.

BYÖK je 20-godišnji DJ/Producer iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 5 godina, a prvi žanr koji je radio bio je Electronica jer mu je u ranijim godinama idol bio Deadmau5. Izdao je dva EP albuma na digitalnim mrežama (Spotify, Deezer, Google Play Music), a najnoviji EP se zove ‘Space’ i pod tim mini albumom ima 3 nove pjesme Trance žanra. Trenutno radi na novom full albumu gdje će se naći 10 uredaka PSY trance stila. Životna želja mu je nastupati na velikim svjetskim festivalima.

Makkay takođe ima 20 godina i dolazi iz Tuzle. Muziku je počeo producirati prije 4 godine, a prvi žanr kojim se bavio je Electro House. Inspiraciju je pronašao slušajući Deadmau5-a i njemu stilski srodne producente. Trenutno radi na novom albumu pod nazivom “Titan of the Depths”, te na kolaboraciji sa BYÖK-om na njegovom PSY trance albumu.

Događaj počinje u 19h u Zlatarskoj Ulici kod Kapije.

Pročitajte...