Turistička zajednica TK objavila dva Javna konkursa za promociju turizma

Turistička zajednica TK nagrađuje vlasnike  najbolje uređenih balkona/terasa, dvorišnih prostora privatnih kuća i dvorišnih prostora etažnih vlasnika stanova na području TK, kroz novoobjavljeni javni poziv. Pored ovog otvoren je i javni poziv za osnovce i srednjoškolce za najbolju sliku turističkih potencijala Tuzlanskog kanotona. Oba poziva su objavljena u cilju podizanja svijesti građana o značaju razvoja turizma na područja TK.

Turistička zajednica TK objavila je Javni poziv za izbor najboljeg likovnog rada učenika osnovnih i srednjih škola sa motivima turističkih sadržaja sa područja Tuzlanskog kantona. Na konkurs za radove mogu se prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koji to žele, a jedan učenik može učestvovati samo sa jednim radom.

Radovi kao i nagradni fond, podjeljeni su u tri različite kategorije. Motivi mogu biti razni, od planina, preko prirodnih pejzaža do naših jezera.

Raspisan je i Javni poziv za izbor najljepše uređenog dvorišta , bašte, vrta, balkona i terase u više različitih kategorija.

Imena dobitnika nagrada za najljepše vrtove biće objavljene u julu do kada i traje konkurs. Konkurs za najljepšu sliku osnovaca i srednjoškolaca otvoren je do 24. maja, 10 dana trajaće oscjenjivanje, a nagrade će biti dodjeljene 6. juna.

Pročitajte...