Tužilaštvo BiH: Predloženo određivanje pritvora za Trifunovića

Postupajući tužilac Posebnog odjela za ratne zločine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Miladina Trifunovića (1956), osumnjičenog za zločin protiv čovječnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine saopćeno je kako je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog s obzirom na posjedovanje dvojnog državljanstva i prijavljenog prebivališta u Srbiji, a s obzirom i na težinu kaznenog djela za koje se sumnjiči, te zaprijećenu kaznu za ovo kazneno djelo od najmanje 10 godina zatvora ili dugotrajnog zatvora.

Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajući tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Sudu BiH, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Trifunovića, lišenog slobode zbog istrage za zločine protiv čovječnosti počinjene tokom 1992. godine, nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti s područja Vogošće i Ilijaša.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 172. stavak 1. tačka a) ZKP BiH.

Službenici SIPA-e na području Sokoca 23. oktobra lišili su slobode Miladina Trifunovića, nekadašnjeg komandanta Vogošćanske brigade Vojske Republike Srpske (VRS).

Pročitajte...