Tuzla: Oružane snage BiH predstavile naoružanje i opremu

U povodu obilježavanja 14. godišnjice Oružanih snaga BiH, 5. pješadijska brigada Oružanih snaga BiH danas je na Trgu slobode u Tuzli upriličila je prezentaciju operativnih sposobnosti. Predstavlili su naoružanje i opremu kojom raspolažu Oružane snage BiH,vojnu policiju,tim za uklanjanje neeksplodirabih ubojitih sredstava,vojni orkestar i počasnu jedinicu Oružanih snaga BiH.
Pored naoružanja i opreme sa kojom raspolažu predstavili su i spsosobnosti u pružanju pomoći i zaštite građana.
Prisustvo vojske i opreme na Trgu slobode u Tuzli izazvalo je veliko interesovanje građana, posebno najmlađih. Iz prve ruke su doznali sve o vojničkoj opremi i naoružanju koje koriste pojedine grane vojske, ali i o specifičnostima vojničkog poziva.
„Naoružanje kojim raspolažu OS BiH stalno treba zanavljati,jer vojska nikada nije dovoljno i dobro opremljena. Enutizijazan i profesionalizam naših pripadnika i opredjeljenje za pomoć građanima nadomjesti ono što nam nedostaje”,kazao je komandant 5. pješadijske briga OS BiH,brigadir Emir Kliko.
Preostali dio naoružanja građanima će predstaviti u sklopu Dana otvorenih vrata 27. novembra ove godine,u kasarni Dubrave.