Tuzla domaćin 15. KidsFesta BiH

Tuzla će 15. juna 2019. godine biti domaćin 15. KidsFesta  BiH. Ova međunarodna kulturna manifestacija osmišljena je tako da svakom djetetu pruži mogućnost za inspiraciju.

Iako značajno revidiranog koncepta, ciljevi i misija Kids Festa  ostali su nepromijenjeni: izgradnja povjerenja, njegovanje pluralizma, otvorenost, moderno društvo i potpuna inkluzija, a sve pod sloganom „Budućnost kakvu želim“.

Susanne Prahl vlasnica licence Festivala, ustupila je prava na organiziranje Kids Festa u Tuzli predsjedniku NVO Magično pozorište Aladin, Enesu Hadžiskakiću  iz Tuzle, poznatom mađioničaru i  višegodišnjem učesniku Kids Festa u Sarajevu.

Direktor d.o.o. Eko život Tuzla, Jasmin Osmanović,  među prvima je iskazao interes i pružio podršku za organizaciju ove velike manifestacije u Gradu Tuzli, prihvativši odgovornost i izazov da kao suorganizator doprinese organizaciji ove velike manifestacije.  Osmanović i Hadžiskakić potpisali  su Ugovor o saradnji.

KidsFest godinama promovira važnosti ekologije za održivu budućnost, što zapravo i mi činimo. Tako da su se misije i vizije jednostavno podudarile. Pitali su nas zašto podržavate Kids festival?  Odgovor proizilazi iz dva jednostavna pitanja: Da li je naš zadatak podizanje ekološke svijesti ?  Da li su djeca vojska najjača?  Zamislite kada djetetu približite značaj ekologije i objasnite mu  da svojim ponašanjem može mijenjati  svijet. Da je baš ono naš vojnik koji će odbraniti zemlju, te osigurati  sebi i svima nama život u boji prirode.. Ova djeca će motivisati svoje  drugare, roditelje, škole,  kako bi svi skupa postali  osviješteni  i ekološki odgovorni  ljudi, ističe  Osmanović.

Poziv za učešće u ovom festivalu upućen je općinama i školama širom BiH, a svi zainteresirani  predstavnici  škola mogu se prijaviti na e –  mail: kidsfestgrupe@gmail.com, zainteresirani sponzori i  donatori mogu se prijaviti na e-mail magicnopozoristealadin@gmail.com.