Tuzla: Socijaldemokrati i Demokratska fronta izlaze zajedno na lokalne izbore

U Tuzli je danas održana zajedniča preskonferencija Gradske organizacije Socijaldemokrata i Demokratske fronte. Tema preskonferencije bili su predstojeći lokalni izbori koji bi se trebali održati u novembru ove godine. Kako je najvaljeno na današnjoj preskonferenciji Demokratska fronta i Socijaldemokrati u Tuzli izlaze sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle. Medijima su se obratili predsjednik Gradske organizacije SDBiH Tuzla Žarko Vujović i predsjednik GO DF Tuzla Mahir Mešalić.

Socijaldemokrati BiH i Demokratska fronta na predstojećim Lokalnim izborima nastapaju zajednički u gradu Tuzla sa kandidatom za gradonačelnika, najavili su na danas održanoj konferenciji za medije Žarko Vujović iz Socijaldemokrata BiH i Mahir Mešalić iz Demokratske fronte. Istaknuto je da Tuzla zaslužuje nove ime na čelu grada.

– Mi imamo velike ambicije. Mi jesmo novi politički subjekt, DF je stariji brat, ali mi mislimo da zajedničkim snagama, sa izvanrednim kandidatom možemo postići zavidan rezultat, odnosno možemo imati šefa izvršne vlasti i većinu u gradskom vijeću. Mislimo da je došlo to vrijeme, istakao je Žarko Vujović, predsjednik SD BiH Tuzla.

Predsjednik GO DF Tuzla Mahir Mešalić kazao je kako će DF i SD BiH Tuzla na predstojećim lokalnim izborima imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle, ali da će liste za Gradsko vijeće biti odvojene.

– Ja smatram da je ovo dobro za grad Tuzlu, da ćemo imati zajedničkog kandidata ljevice koji će biti kandidat ne samo ljevice, već i ostalih građana, svih građana grada Tuzle koji se opredijele za tog našeg budućeg kandidata za gradonačelnika, dodao je Mešalić.

Kako je istaknuto tokom press – konferencije o imenu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle odlučit će organi ovih stranaka u narednih nekoliko dana.

(RTVTK)

Pročitajte...