Tuzlanski kanton i danas bez pozitivnih na koronavirus

U Tuzlanskom kantonu nastavljen je trend pozitivnih vijesti. Već 21. dan najmnogoljudnji kanton u FBiH je bez novozaraženih. U kućnoj izolaciji nalazi se 1276 osoba.

U Tuzlanskom kantonu jučer je ugašen i posljednji aktivni klaster Medical Instituta Bayer, tako da je naš kanton već drugi dan bez pozitivnih osoba na COVID-19. U protekla 24 sata urađeno je 54 novo testiranje, i svi nalazi su bili negativni. Od pojave prvog slučaja 27. marta do danas urađeno je ukupno 4.481 testiranje.

Od početka testiranja na području TK zabilježeno je 84 slučaja zaraze koronavirusom i dva smrtna slučaja. Broj oporavljenih otpuštenih iz bolnice iznosi 27, dok je broj oporavljenih i otpuštenih iz kućne izolacije 54. U druge kantone radi nastavka liječenja premještena je jedna osoba. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 1.276 osoba.

U BiH u posljednja 24 sata preminula je još jedna osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o 87-godišnjoj pacijentkinji iz Banje Luke, koja je imala više hroničnih udruženih oboljenja.

Iako je već tri sedmice u Tuzlanskom kantonu pozitivna epidemiloška slika, iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva građane i dalje pozivaju na oprez i na poštivanje propisanih mjera i naredbi. Tu se prije svega misli na nošenje zaštitnih maski i rukavica, kao i na držanje obavezne fizičke distance.

(RTVTK)

Pročitajte...