Tuzlanski privrednici pomažu organizaciju 15. Kids festivala BiH

Na Trgu slobode i u SKPC Mejdan 15. juna ove godine biće održan Tuzlanski Kid´s Fest. Očekuje se oko 5.000 posjetilaca, najvećim dijelom djece sa nastavnim osobljem iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Organizatori 15. Kids festivala, Jasmin Osmanović i Enes Hadžiskakić, tim povodom susreli su se sa tuzlanskim privrednicima koji su se u ulozi sponzora odlučili podržati organizaciju ove edukativno-zabavne manifestacije.

Na pitanje zašto su se odlučili podržati organizaciju Kid´s Fest-a u Tuzli direktor TXtv d.o.o. Muhamed Tokača, kazao je da je ova firma uvijek je nastojala biti društveno odgovorna kompanija i podržati projekte i udruženja koja su korisna našoj zajednici, koja unapređuju kvalitet života  građana.

-Do sada Tuzla, ni Tuzlanski kanton nisu imali ovakav događaj posvećen djeci i ponosni smo što smo podržali ovu manifestaciju, rekao je Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla.

Direktor Marketing Plantinium agencije Mirnes Konjić, naglasio je da je ova agencija pružila podršku organizaciji Kid´s Fest-a u Tuzli, jer su djeca naša budućnost.

-Dječiji osmijeh je neprocjenjiva vrijednost u našem društvu koje treba njegovati i također ulagati u edukaciju i njihovo obrazovanje, kazao je Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.

Organizatori Festivala, ovom prilikom, pozvali su i ostale predstavnike javnog i privrednog sektora Tuzle i Tuzlanskog kantona da podrže organizaciju ove velike manifestacije.

Pročitajte...