U BiH danas oblačno s kišom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Tokom dana najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša i susnježica. Krajem dana i tokom večeri susnježica i snijeg se očekuju i u ovim djelovima. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg.

Prognozirana količina padavina od 10 do 20, a u Hercegovini i na jugozapadu Bosne od 20 do 35 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara, a u višim predjelima i više od 30 centimetara.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje između 6 i 11 stepeni.

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna. Prolazak ciklone iznad Bosne i Hercegovine kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...