U BiH tokom sedmice umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planinskim područjima uz nešto više oblaka moguće je i provijavanje slabog snijega. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Prije podne, više oblačnosti u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar u Bosni, slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, umjeren do pojačan, a na momente i olujan. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice očekuje se pretežno sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u utorak, u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.

U srijedu u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i uglavnom vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

Također će i u četvrtak u BiH biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16 stupnjeva.