U BiH za vikend oblačno s kišom, na planinama snijeg

Na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne danas će biti povećana niska naoblaka, dok će u centralnim i istočnim područjima zemlje biti uglavnom sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 10 do 13.

Magla i niska naoblaka se i u petak očekuju po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjevernim područjima zemlje. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan, na jugu zemlje do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje od 10 do 13.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeno će padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i tri, na jugu zemlje do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u nedjelju će biti oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12.

Početkom iduće sedmice u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Slabijih padavina može biti u jutarnjim satima. Smanjenje oblačnosti poslijepodne. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedam i pet, na jugu zemlje do devet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni, na jugu zemlje od devet do 13.