U BiH za vikend oblačno sa obilnijim padavinama i jakim vjetrom

U  većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 85 l/m2.

U večernjim satima doći će do prestanka padavina u većem dijelu Bosne. Vjetar će biti umjeren do jak s olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

Za nedjelju, 22. decembra se prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom. Obilnije padavine bit će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 70 l/m2.

Puhat će vjetar umjeren do jak s olujnim udarima jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

U ponedjeljak, 23. decembra preovladavat će pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama će biti sa slabim snijegom. Poslijepodne prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa zapada.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...