U Bosni sunčano i hladno

U Bosni će u nedjelju, 24. februara biti umjerena naoblaka, a u Hercegovini sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu zemlje do 0 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 25. februara bit će pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab sjevernog  i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar puhat će u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u utorak, 26. februara bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH upozoravaju na olujnu buru za subotu 23. februara.

Pročitajte...