U Brčanskoj bolnici sinoć je nakon duge i teške bolesti u 66. godini života preminuo Siniša Kisić, prvi gradonačelnik Brčko distrikta BiH i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Kisić je bio istaknuti sportski i javni radnik, odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje s Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH te predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Uspostavom Brčko distrikta BiH Kisić je imenovan za prvog gradonačelnika te lokalne zajednice. Na poziciji koordinatora Kancelarije Brčko distrikta BiH u Savjetu ministara BiH bio je od 2006. do prošle godine, kada ga je zamijenio takođe bivši gradonačelnik Brčkog Miroslav Gavrić.

Kisić je rođen u Brčkom 1954. godine. Završio je Ekonomski fakultet, a u svojoj profesionalnoj karijeri obavljao je više rukovodećih funkcija u brčanskim preduzećima.

U ime Vlade Brčko distrikta BiH telegram saučešća porodici Kisić je uputio gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić.

Komemoracija povodom smrti Siniše Kisića biće održana sutra u 11 časova u Domu kulture u Brčkom.