U emisiji “Bolje sutra” TK radija ove srijede družimo se sa povratnicima u Bijeljini i Janji…

U četvrtom radijskom izdanju emisije “Bolje sutra” Radija Tuzlanskog kantona, koja je u cijelosti posvećena povratnicima, ove sedmice govorimo o životu povratnika u Bijeljini i Janji.

Predstavnci Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice bili su u radnoj posjeti Bijeljini i sa gradonačelnikom Bijeljine obišli infrastrukturne objekte čiju su sanaciju zajednički finansirali. Saniran je krov osnovne škole u Janji, gdje je proširena i mreža ulične rasvjete a u Bijeljini su svečano otvorili asfaltirani put.

Inače, osim podrške pokretanju biznisa, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice od 2013. godine provodi program pomoći u obavljanju pripravničkog staža kroz rad bez zasnivanja radnog odnosa povratnika sa Viskom stručnom spremom. Osnovni cilj je pružanje podrške zapošljavanju mladih obrazovanih kadrova, da se kroz njihovo stručno osposobljavanje i pripremu za tržište rada direktno utiče na održivost povratka, odnosno zadržavanje povratnika u mjestima prebivališta.

O ovim i drugim, životno važnim, projektima za ostanak i održivi povratak Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice govorimo u srijedu,
11. novembra 2020. godine u 11.15 i u repriznom terminu, istoga dana, u 17.00 sati.

Emisiju popremili Arina Šehić,  Eldar Ibrišimović, Eldar Hurić i  Mirzet Lokmić.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/