U Kalesiji spriječeno krijumčarenje šestero migranata

Granična policija Zvornika i PU Kalesija u nedjelju su na području općine Kalesija spriječili krijumčarenje šest osoba afroazijskog podrijetla, državljana Pakistana.

Naime, zajedničkim radom Postrojbe granične policije Zvornik i PU Kalesija u nedjelju je na području općine Kalesija kontrolirano vozilo marke VW Jetta, kojim je upravljao državljanin BiH K.E. U vozilu je tom prilikom zatečeno šest osoba afroazijskog podrijetla, državljana Pakistana.

Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Postrojbe granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije proveli šestero nezakonitih migranata i jednog državljanina BiH, priopćeno je iz bh. Granične policije.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama postrojbe radi obrade i dokumentiranja kaznenog djela krijumčarenja ljudi, zbog čega će biti i podneseno izvješće Tužiteljstvu BiH, navodi se u priopćenju
(RTVTK/FENA)

Pročitajte...