U Loparama održana druga brdska auto trka Šampionata BiH

Proteklog vikenda je u Loparama, na stazi dugoj 3150 metara,u organizaciji AMKK Optima motorsport Bijeljina vožena druga brdska auto utrka Šampionata BiH na kojoj su nastupili i vozači SAK SPArK TUZLA i to Armin Mujkanović, Boris Novak i Mirza Žabić.

Takmičenje su obilježili brojni kvarovi i izletanja te tako 4 vozača nisu završila utrku. Velika borba se vodila u klasi E1-15 gdje je favorit poslije subotnjih treninga Goran Dojčinović u prvoj utrci imao okretanje na stazi te omogućio Dejanu Vujasinu i Jasminu Hrnjiću da ostvare nedostižnu prednost te su u konačnici i završili tim redoslijedom, dok Boris Novak nakon subotnjeg kvara na motoru nije niti startao nedeljnu utrku.

U grupi Historic još jednu pobjedu je odnio Dane Milenović u svom Fiatu 128 ispred Armina Mujkanović u Zastavi Yugo, a publika je nakon odlične vožnje u prvoj utrci u kojoj su obojica ostvarili vrijeme unutar 1 sekunde, greškom Mujkanovića kojem se vozilo ugasilo na stazi, ostala uskraćena za borbu u drugoj vožnji.

U klasi N2 tri vozača u identičnim vozilima Peugeot 106 su čitav vikend vozili ujednačeno i usljed brojnih kvarova poredak je bio neizvjestan do samog kraja te je Draško Cunjak završio utrku ispred Nemanje Pejčića i mladog Filipa Šunkića.

U klasi E1-14 neprikosnoven je bio Dejan Tatić u svojoj Hondi Civic koji je čitav vikend vozio vremena brža i od kolega iz jače klase, te njegova pobjeda nije dolazila u pitanje a iza njega utrku završavaju Vladimir Đukić i veteran Miroslav Planinčić

U klasi E1-16 nakon izletanja Milorada Drinića i odustajanja Đanija Đelme sam u klasi ostaje veteran Šefik Emrić koji bez obzira na to nastavlja sa dobrim i brzim vožnjama te ostvaruje još jednu pobjedu, vjerojatno najlakšu u svojoj karijeri.

Klasa E1-17 nije priredila neizvjesnost ali je donijela uzbuđenja vožnjama Branimira Simića koji je sa svojim Mitsubishi Colt-om ostvario najbolje vrijeme utrke a ujedno i novi rekord staze.