U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK potpisani Sporazumi/Ugovori sa JP “Šume” TK i JP ”Protugradna preventiva” Bosanska Gradiška

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas su potpisana dva vrijeda Ugovora. Sa JP ”Šume” TK definisan je i potpisan Sporazum vrijedan oko 450 hiljada KM, a odnosi se na finasiranje rada čuvarske službe. Izraženo je zadovoljstvo i postignutim uspjehom Uprave “Šuma” koji su ovoj godini uspjeli izmiriti milionska dugovanja. Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK, Mustafa Šakić potpisao je i Ugovor sa JP ”Protugradna preventiva” iz Bosanske Gradiške u iznosu od 300 hiljada KM za nabavku 15 protugradnih stanica na području TK.
U ovoj godini Vlada TK je za čuvarsku službu JP”Šume TK” obezbijedila 1 milion 800 hiljada KM. Danas potpisani Sporazum u iznosu od 454 hiljade KM odnosi se na zadnji kvartal ove godine. Ovom prilikom naglašeno je obostrano zadovoljstvo da su zajedničkim snagama, najviše zahvaljujući upravi i uposlenim “Šuma” TK, uspjeli sanirati višemilionska dugovanja iz prethodnog perioda.
Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK, Mustafa Šakić danas je potpisao i Ugovor sa JP ”Protugradna preventiva” iz Bosanske Gradiške u iznosu od 300 hiljada KM za nabavku 15 protugradnih stanica na području TK, u Čeliću, Lukavcu i Srebreniku, u cilju unapređenja poljoprivredne djelatnosti.
Stanice za protugradnu zaštitu na području TK trebale bi biti instalirane i u funkciji u narednih 6 mjeseci, do 15. aprila, kada počinje sezona protiv grada.

Pročitajte...