U nedjelju biciklisti na Panonici voze kup u znak sjećanja na Avdu Šeraka

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Tuzlanski kompleks slanih Panonskih jezera ove godine je peti put po redu domaćin održavanja 5. Međunarodne brdsko-biciklističke utrke‘PANONIKA MTB KUP”. Organizatori utrke su Biciklistički klub Tuzla i JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla.

Utrka će se održati u nedjelju  godine sa početkom od 11:00 sati. Trka se nalazi u kalendaru takmičenja Biciklističkog saveza BiH za 2018. godinu i bodovat će se u okviru MTB Premijer lige Biciklističkog saveza BiH. Mjesto održavanja MTB trke je gradski sportsko-rekreativni park Slana Banja i kompleks Panonskih jezera u samom centru Tuzle.

Od 2015. godine Panonika MTB Kup je memorijalnog karaktera i održava se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, jednog od idejnih tvoraca Panonika MTB kupa. Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014. Od 2018. godine kategorija Veterani/Masters – preko 35 godina starosti, u kojoj je vozio i Šerak, posebno će se nagrađivati.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:02:43
Popularno