U nedjelju u Zvorniku XI Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu

Zvornik će u nedjelju 01. avgusta, sa početkom u 9,30 sati, biti domaćin XI Međunarodnog takmičenja – sprint stazama- u kajaku i kanuu na mirnim vodama ” Grad Zvornik 2021″. Na prelijepom Zvorničkom jezeru, u povratničkom naselju Divič, okupiće se takmičari iz mnogih bosanskohercegovačkih klubova, te ekipe iz Srbije i Hrvatske. Kajakaši i kanuisti će se nadmetati u kategorijama škola kajaka, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji, na stazama dužine 200 i 500 metara.
Tehnički organizator ovog sportskog događaja je KKRK “Drina” Zvornik-Divič. Generalni pokrovitelj je Gradska uprava Zvornika,a donator Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
Zvorničko jezero se smatra jednim od najpogodnijih za kajak i kanu i organizaciju velikih takmičenja u sportovima na vodi u Bosni i Hercegovini i regionu, tako da će učesnici imati sve preduslove za postizanje vrhunskih rezultata. Domaćini će se potruditi da ih lijepo dočekaju, ali se sami nadaju uspješnim nastupima svojih takmičara.