U petak počinju javne prezentacije Centra za zdravo i kreativno odrastanje BKC-a Živinice.

Centar za zdravo i kreativno odrastanje u Živinicama osnovan je u martu, s ciljem afirmacije djece i mladih, te buđenja krativnosti i mašte, a već nakon tri mjeseca oko 130 mladih će javno prezentirati stečene vještine iz oblasti glume, baleta, sviranja, slikanja, stranih jezika i filma i fotografije.

U petak će u 19 sati biti postavljena izložba radova nastalih na radionici slikanja, a odmah potom će uslijediti mali koncert na kojem će nastupati oko 50 polaznika radionica baleta, harmonike, gitare i violine.

Već u ponedjeljak, priliku da pokažu svoje radove i vježe, imat će polaznici radionica filma i fotografije, glume i engleskog jezika.

Centar za zdravo i kreativno odrastanje je nešto na što smo svi ponosni, okupljamo djecu oko pozitivnih stvari, učimo ih slikati, glumiti, svirati, plesati, učimo djecu stranim jezicima, dakle svemu onome što im u životu može koristiti. Posebno mi je drago što će sva djeca imati priliku javno nastupati pred svojim porodicama, prijateljima i nastavnicima, te se tako oslobađaju straha od javnih nastupa. Bilo je djece koja su u Centru prvi put uzela instrument u ruke, a evo nakon tri mjeseca rada, uveliko sviraju. Ovo je dugoročen projekat i nadamo se da će i dalje živjeti“, istako je glumac Elmir Krivalić, direktor JU BKC-a Živinice

Prezentacije će biti organizovane u okviru manifestacije „Sjećanje na Aliju Arifa Delića“, a ulaz je besplatan.