U prvom upisnom roku u SŠC Srebrenica prijavljeno 66 učenika

U Srednjoškolskom centru Srebrenica u toku je upis učenika u prvi razred, a prema riječima direktora Momčilo Cvjetinović u protekla dva dana se prijavilo 66 učenika.

– Najveće interesovanje je za struku zdravstvo. To su medicinski i farmaceutski tehničari i tamo se već prijavio dovoljan broj. Za poljoprivredne proizvođače dosad je prijavljen veoma mali broj učenika i pored toga što će biti stipendirani sa po 100 KM mjesečno. Nadamo se da će se u drugom dijelu ovog prvog junskog upisnog roka prijaviti dovoljan broj učenika i za ovo zanimanje – ističe Cvjetinović.

U školskoj 2020./2021. godini u SŠC Srebrenica vrši se upis za gimnaziju – opšti smjer, te za zanimanja medicinski tehničari, farmaceutski tehničari, prehrambeni proizvođač i frizer.

Za upis učenika organizovano je više upisnih rokova.

– Imamo tri upisna roka. Zapravo, junski upisni rok se sastoji iz dva dijela. Prvi dio je bio 15. i 16. juna, a drugi 22., 23. i 24. juna. Julski upisni rok počet će 7. jula. Ima dovoljno upisnih rokova, a učenici su obaviješteni na vrijeme – rekao je Cvjetinović.
(RTVTK/FENA)

Pročitajte...