Pucnjava u Strasbourgu: Poginule četiri, ranjeno 11 osoba

Napad se dogodio u blizini poznatog marketa Place Kleber, a francuska policija ga tretira kao teroristički napad.

Policija je saopćila da je naoružani napadač identificiran i da je u bjekstvu. Isti izvor javlja da je napadač ranjen tokom razmjene vatre s policijom.

“Hvala svim građanima koji su ostali u kućama nakon pucnjave i sačekali da policija uspostavi red u centru grada“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Strasbourga Alain Fontanel.

Prema posljednjim informacijama, u napadu su život izgubile najmanje četiri osobe, a među 11 hospitaliziranih je najmanje pet životno ugroženih.

Objavljen identitet napadača koji stoji iza terorističkog napada u Strazburu

Najmanje četiri osobe su ubijene, a 11 je povrijeđeno u sinoćnjem oružanom napadu koji se dogodio u blizini Božićnog marketa u francuskom Strasbourgu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je naoružani napadač otvorio vatru u blizini Božićnog sajma u Strazburu, okružila ga je policija koja ga je uspjela i raniti. Međutim, Chekkat je uspio pobjeći.

Kako prenosi AFP, protuteroristički tim je preuzeo ovaj slučaj, a sve dok ne budu poznati svi podaci o zločinu ovaj slučaj će se kvalificirati kao teroristički akt.

Važno je istaći i to da su policijski organi pretresli kuću u kojoj stanuje Cherif Chekkat u kojoj su pronašli nekoliko eksplozivnih naprava. Napadač je također već dugo na listi terorista koje policija prati.

Pročitajte...