U Sapni će narednih dana biti otvorena narodna kuhinja

Humanitarna organizacija “Help Others“ iz Salzburga u naselju Vitinica, općina Sapna, otvara narodnu kuhinju za stanovništvo slabijeg imovinskog stanja s područja Zvornika, Sapne i Kalesije.

Volonteri ove organizacije će razvoziti obroke na kućni prag osoba u potrebi.

Prema riječima direktora “Help Others“ Dževada Islamovića, ciljna grupa su stanovnici starije životne dobi sa zdravstvenim problemima koji žive sami.

Ova humanitarna organizacija već nekoliko godina pomaže porodice u potrebi donacijama kroz osnovne životne namirnice i stoku, te kroz kupovinu poljoprivrednih mašina.

Njeni volonteri su tokom zimskih dana prolazili do najudaljenijih sela u Podrinju te brinuli o starijim stanovnicima noseći osnovne potrepštine za život.

Direktor Dževad Islamović živi i radi u Austriji, ali svojim humanitarnim angažmanom želi biti od koristi ljudima u domovini.

Projekt narodne kuhinje podržali su i iz općine Sapna.

-Nažalost, kako odlaze i porodice s radno sposobnim članovima, ovaj projekt je potreban, posebno za stariju populaciju koja nema biološku djecu i koji sami žive u stanju socijalne potrebe – rekoa je direktor Centra za socijalni rad Sapna Salih Omerović.

Navodi da će iz Centra za socijalni rad sugerisati korisnike kojima je potreban obrok ili neki drugi vid pomoći.

Fena