U Sapni će narednih dana biti otvorena narodna kuhinja

Humanitarna organizacija “Help Others“ iz Salzburga u naselju Vitinica, općina Sapna, otvara narodnu kuhinju za stanovništvo slabijeg imovinskog stanja s područja Zvornika, Sapne i Kalesije.

Volonteri ove organizacije će razvoziti obroke na kućni prag osoba u potrebi.

Prema riječima direktora “Help Others“ Dževada Islamovića, ciljna grupa su stanovnici starije životne dobi sa zdravstvenim problemima koji žive sami.

Ova humanitarna organizacija već nekoliko godina pomaže porodice u potrebi donacijama kroz osnovne životne namirnice i stoku, te kroz kupovinu poljoprivrednih mašina.

Njeni volonteri su tokom zimskih dana prolazili do najudaljenijih sela u Podrinju te brinuli o starijim stanovnicima noseći osnovne potrepštine za život.

Direktor Dževad Islamović živi i radi u Austriji, ali svojim humanitarnim angažmanom želi biti od koristi ljudima u domovini.

Projekt narodne kuhinje podržali su i iz općine Sapna.

-Nažalost, kako odlaze i porodice s radno sposobnim članovima, ovaj projekt je potreban, posebno za stariju populaciju koja nema biološku djecu i koji sami žive u stanju socijalne potrebe – rekoa je direktor Centra za socijalni rad Sapna Salih Omerović.

Navodi da će iz Centra za socijalni rad sugerisati korisnike kojima je potreban obrok ili neki drugi vid pomoći.

Fena

Pročitajte...