U Slobodi s nestrpljenjem očekuju duel sa Čelikom

Četiri dana prije nastavka prvenstva u Premijer ligi BiH i duela u Zenici sa Čelikom, u taboru tuzlanske Slobode atmosfera je vedra, optimistična i nadasve radna.

Do utakmice sa Zeničanima preostaju još četiri dana, ali bi igrači trenera Zlatana Nalića najviše voljeli da je utakmica već sutra.

– To sve kazuje da smo se dobro pripremili na nastavak prvenstva. Na Bilino polje idemo da se borimo ozbiljno kako znamo i da nastavimo seriju od tri pobjede sa završetku prvog dijela sezone – kazao je za Fenu pomoćni trener Gradimir Crnogorac.

Dodaje da je konkurencija sada jača za nove igrače: Alena Topuzovića, Sabita Alispahić i Petra Dodiga.

– Pred nama je 14 utakmica i u svakoj ćemo, kao i do sada, ići na pobjedu. Ako nam krene od početka zašto da ne pokušamo izboriti i Evropu – priželjkuje Crnogorac, odnedavno kandidat za nogometnu pro-licencu.

Šef struke Zlatan Nalić kaže da je zadovoljan pripremama, da su u Međugorju uglavnom imali dobre uslove za rad, da je svaki igrač kroz deset pripremnih utakmica dobio odgovarajuću minutažu da pokaže koliko vrijedi.

– Od tri nova igrača jedino ne poznajem Petra Dodika, ali ću ga pratiti i brzo upoznati. Pokazali su da prihvataju naš način igre i podnose teret obaveza. Mislim da smo proširili naš inače skromni roster – izjavio je Nalić za Fenu.

Strateg Tuzlaka ponavlja da će njegov tim na svakoj utakmici igrati na pobjedu, kako na Tušnju tako i u gostima.

– Uradit ćemo sve što dobijemo sve ono što možemo. Koliko ćemo daleko dobaciti, vidjet ćemo. Skomna smo ekipa, ali jako dobro pariramo svim protivnicima – zaključio je Nalić.

U kakvom će sastavu Sloboda nastupiti u Zenici, još nije poznato. Sve su prilike da će starteri biti igrači koji su započeli “generalku” s Tuzla Cityjem minule subote: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Husejinović, Smajić, Baraban i Vidović.

U kombinaciji su još i Muminović, Pršeš, Salihović, Livančić, Čivić, Musić i Zukić.

Pročitajte...