U Tuzlanskom kantonu od koronavirusa preminula jedna osoba: Potvrđeno 14 novooboljelih

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu testirano je 259 osoba, a korona virus potvrđen je kod njih 14. Zabilježen je i jedan smrtni ishod, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi iz Tuzle.

Pet novih slučajeva koronavirusa otkriveno je u Tuzli, tri u Gradačcu, dva u Lukavcu, te po jedan novi slučaj u Gračanici, Kalesiji, Kladnju i Živinicama. U Tuzlanskom kantonu trenutno je na COVID- 19 pozitivno 376 osoba, 51 osoba je na bolničkom liječenju. Na mehaničkoj ventilaciji je sedam pacijenata, a u kućnoj izolaciji 325 osoba. U posljednja 24 sata Bosni i Hercegovini registrovano je 270 novozaraženih koronavirusom, saopćeno je iz entitetskih zdravstvenih ustanova.

Kada je riječ o Fedraciji BiH testirano je 1.728 uzoraka, od kojih je 193 pozitivno na korna virus. Novi slučajevi regostrovani su u svima kantonima osim u Bosansko-podrinjskom.

Prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda. Preminulo je šest muškaraca iz Bugojna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Visokog i Žepča, kao i jedna žena iz Jajca.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 351. Nadležni i dalje apeluju na građane da poštuju hiijensko- epidemiološke mjere.