U Tuzli se 25. i 26. oktobra održavaju XVII psihijatrijski susreti BiH sa međunarodnim učešćem

Na Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla danas su najavili održavanje 17. psihijatrijskih dana Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem. Glavna tema simpzija koji će se održati 25. i 26. oktobra u Hotelu ‘’Mellain‘’ u Tuzli jeste ‘’Liječenje u psihijatriji: aktuelnosti i dileme’’. Osim domaćih stručnjaka, tokom dva dana simpozija govorit će i predavači iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke i Holandije.
Pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine i Evropske psihijatrijske asocijacije, Tuzla će biti domaćin simpozija čiju naučnu i organizacionu jezgru čine stručnjaci Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Preciznije, organizatori dvodnevnog simpozija su: Udruženje psihijatara u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Udruženjem za dječiju i adolescentnu psihijatriju u Bosni i Hercegovini i Klinikom za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
Za sudjelovanje na 17. psihijatrijskim danima Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, prijavljeno je 189 sudionika. Biće prezentirano 60 naslova od čega je najavljeno 18 pozvanih predavanja iz psihijatrije za odrasle i 8 predavanja iz psihijatrije za djecu i adolescente.
Na simpoziju čija je osnovna tema Liječenje u psihijatriji: aktuelnosti i dileme uz domaće predavače, govorit će i stručnjaci iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke i Holandije.

 

Pročitajte...