U Tuzli u toku Bike Fest Panonika Tuzla

U organizacij Moto kluba Tuzla i JKP Panonica Tuzla proteklog vikenda održana je manifestacija Bike Fest Panonika Tuzla 2017. Tradicionalno i ove godine na kompleksu Panonskih jezera i Grada Tuzle okupio se veliki broj učesnika i bajkera iz BiH i zemalja regije.

Ovogodišnji moto susreti koji traju od 8. -10. Septembra okupili su preko 300 bajkerskih klubova iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i BiH. Kako ističu organizatori za bajkere ne postoje granice te je bilo motorista koji su doputovali iz Austrije, Njemačke i Švicarske. “Bike Fest Panonika Tuzla“ ima za cilj druženje bajkera, sklapanje novih prijateljstava, ali i turističku promociju Grada Tuzle.

Moto defile ulicama grada predstavlja tradicionalan i neizostavan dio moto susreta. Tako će se i ove godine nekoliko stotina motorista na svojim motorima provozati ulicama Grada Tuzle, kako bi zvukom sirene pozdravili prolaznike i građane. Nakon defilea ulicama Tuzle više od 3000 bajkera vratit će se na Panonsko jezero kako bi uživali u zabavi koja će trajati do jutarnjih sati. I ove godine neće biti zaboravljena ni humanitarna komponenta susreta, a brojni motoristi dat će svoj doprinos ukazivanju na  ALS, rijetku i smrtonosnu bolest. Naime, danas pet minuta prije 19 sati, za kada je zakaza defile više od 3000 motorista dat će puni gas kako mi jakom bukom ukazali na ALS i dali podršku oboljelima.

U predivnom ambijentu Panonskih jezera na ovogodišnjim moto susretima, osim brojnih sadržaja, zabave, bajkerskih takmičenja, DJ- eva u muzičkom djelu programa nastupile su i  grupe Električni orgazam, Osvajači i Black Metallica Tribute bend.

 

 

 

 

Pročitajte...