Učenici Richmond Park International School Tuzla učestvuju na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar’s Cup

0
438

I ove godine učenici Richmond Park International School Tuzla učestvuju na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar’s Cup. Globalna runda ovog takmičenja u kojoj su učenici uzeli učešće održava se u  Holandskim gradovima: Hagu, Roterdamu i Amsterdamu.

The World Scholar’s Cup već godinama tradicionalno okuplja veliki broj učenika, pa je tako je i ove godine. Naime, globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko 50 zemalja svijeta, koji se takmiče u 4 kategorije, uključujući: debatu, esej, kviz znanja i dr.

”Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju,” kazali su naši predstavnici koji su ove godine podjeljeni u dva tima. Prvi tim čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Drugi tim je u sastavu: Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji

Na takmičenje The World Scholar’s Cup u Holandiji koje se održava od 20.07. – 26.07.2019. godine učenici su otputovali u pratnji profesora profesora mentora Nedžada Konjića. A sa njima su i roditelji i prijatelji škole dr. Majdina Zornić i Gardaš Almirdina, nastavnica u OŠ “Slavinovići”.