Učesnici svih maratona, motoristi i biciklisti stigli u Potočare

SREBRENICA/POTOČARI, 10. jula (FENA) – Brojni motoristi, biciklisti i maratonaci stigli su u Potočare kako bi odali počast žrtvama genocida.

Jedan od biciklista iz Bužima je i Fadil Ljubiljankić koji kaže da u putu nisu imali nikakvih problema, ali niti provokacija.

– Prošle godine nismo učestovali zbog korone, ne može se opisati osjećaj dolaska u Potočre. Jednostavno nemam riječi, jer emocije prorade. I svima bi poručio koji nisu dolazili da dođu i osjete taj doživljaj – kazao je Feni Ljubiljankić.

Član organizacije dvanaest supermaratona Bihać – Srebrenica Samir Šabić kaže da nije bilo nikakvih problema u putu, osim viskokih temperatura koje su otežavale trčanje.

– Ovaj supermaraton prije svega trčimo da bi prenijeli jednu poruku, a poruka je da se više nikada i nikome ne ponovi, ali i nikad ne zaboravi ono što se desilo Bošnjacima našim u Podrinju i Bosni i Hercegovini. Na ovom supermaratonu istrčalo je 20 maratonaca i trčat ćemo dok god budemo zdravi i živi. Ako Bog da i naše potomke ćemo dovoditi da učestvuju u supermaratonu – istakao je Šabić.

U Memorijalni centar Potočari upravo su pristgli i učesnici “Marša mira 2021” .

Pročitajte...