Udruga ‘Academica’ pokreće projekt borbe protiv nasilja nad djecom

Mostarska udruga “Academica”, uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, počinje s provedbom projekta “Ujedinjeni u borbi protiv nasilja nad djecom i mladima”.

Cilj projekat je doprinijeti borbi protiv zlostavljanja djece u Bosni i Hercegovini kroz preventivno-edukativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, roditelje i nastavnike, te studente pravnog fakulteta.

Projekat uključuje istraživanje, izradu promotivnih materijala i provedbu kampanje s ciljem promocije Lanzarote konvencije (Konvencija VE o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualne zloupotrebe).

Osnovni cilj projektnih aktivnosti je sudionicima predstaviti potencijalne opasnosti te načine na koje se mogu zaštiti, a sve s krajnjim ciljem da se ohrabre djeca, mladi i roditelji da prijave pokušaje i slučajeve nasilja.

Također, udruga “Academica” u sklopu projektnih aktivnosti uspostavit će SOS liniju putem koje će građani, djeca i mladi moći prijaviti nasilje i biti u kontaktu s projektnim timom, a sve u svrhu konačnog ishoda – pomoći žrtvama nasilja.

Iz udruge “Academica” napominju da će se sve projektne aktivnosti bit usklađene s važećim epidemiološkim mjerama i preporukama mjerodavnih institucija.

(RTVTK/FENA)

Pročitajte...