25.5 C
Tuzla,BA
Subota, 25 Septembra, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program Udruženje poljoprivrednika FBiH: Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice

Udruženje poljoprivrednika FBiH: Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice

Udruženje poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine smatra da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac svojom jučerašnjom izjavom “još jednom potvrdio da nije dostojan da obnaša bilo kakvu funkciju na nivou države Bosne i Hercegovine”.

“Optužbe na račun poljoprivrednika da ne misle svojom glavom već da im mora suflirati opozicija smatramo potcijenjivanjem naše inteligencije. Pokušaj da se našu borbu koristi u stranačkim okršajima dokaz su, pak, nemoći ministra Košarca i nedostatka bilo kakvih utemeljenih argumenata i rješenja”, navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH u saopćenju za javnost.

Naglasili su da su jučerašnji protest organizovali poljoprivednici iz oba bh. eniteta, te da ministar Košarac griješi obraćajući se isključivo proizvođačima iz Republike Srpske.

“U Biljeljini i Gradišci bilo je jučer i Sarajlija i Tuzlaka i Zeničana i Krajišnika i svi su oni nezadovoljni politikom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice i vrijeme je da to ministar Košarac konačno shvati”, ističu iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Jučer su, kako dodaju u saopćenju, zatražili da se u rješavanje problema zaštite domaće proizvodnje što hitnije uključi i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.