UEFA : Razmatra se mogućnost povećanja broja igrača u reprezentacijama

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Evropska fudbalska unija razmatra mogućnost da uveća broj igrača u reprezentacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.
Razlog za ovakvu odluku jeste da bi se smanjio pritisak na ekipe usljed pandemije virusa korona. Kako prenosi SkySport, Uefa još nije donijela odluku, ali bi broj igrača mogao da se uveća sa 23 na 25.
Selektori imaju rok do kraja maja da pošalju spisak igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu. Evropsko prvenstvo održaće se od 11. juna do 11. jula u 12 gradova.Turnir je trebalo da se održi prošlog ljeta, ali je pomjeren zbog pandemije koronavirusa.
Fudbaleri su pod velikim pritiskom zbog gustog rasporeda utakmica u njihovim ligama, ali i pozitivnih slučajeva virusa i obavezne izolacije, koji su uticali na pripreme za utakmice u ligama ali i reprezentacijama.
Potvrđeno je da će na Evropskom prvenstvu reprezentacije imati mogućnost da naprave po pet izmena na utakmicama, poslije odobrenja Izvršnog komiteta UEFA. Te mjere primijeniće se i na utakmice završnice Lige nacija i baraža za opstanak.
Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da želi povratak navijača na stadione za Evropsko prvenstvo.
Pojedini gradovi još nisu potvrdili da li će na stadionima biti navijača, a konačna odluka o tome koji gradovi će biti domaćini Evropskog prvenstva biće donijeta krajem meseca.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno