23.9 C
Tuzla,BA
Subota, 31 Jula, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program Uhapšen Afganistanac: Preko rijeke Drine krijumčario deset migranata, među njima bila i...

Uhapšen Afganistanac: Preko rijeke Drine krijumčario deset migranata, među njima bila i beba

Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su angažirani kao ispomoć GPBiH u nadzoru granice, prekjučer su na području Zvornika spriječili krijumčarenje deset osoba afroazijskog porijekla iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je saopćeno iz GPBiH, radi se o pet muškaraca, četiri žene i jednoj bebi.

– Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a krijumčario ih je državljanin Afganistana, koji je upravljao čamcem. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Afganistana – navodi se u saopćenju.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba, državljanin Afganistana je uhapšen te uz izvještaj o počinjenom
krivičnom djelu predat tužiocu Tužilaštva BiH.

– O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima – saopćeno je iz GPBiH.

(RTVTK/FAKTOR)