UIO BiH : Oduzeto 320 kilograma duhana

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog Centra Sarajevo, pronašli su a potom i oduzeli veću količinu duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama UINO BiH. Oduzeto je 320 kg. rezanog duhana čija procijenjena tržišna vrijednost iznosi cca 54.400,00 KM.

Prilikom provjere roba, na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, zaustavljeno je putničko motorno vozilo “Audi A6”  koje se kretalo iz pravca Konjica prema Sarajevu. Prilikom provjere utvrđeno je da vozač inicijala D.M. iz Gruda u gore navedenom vozilu prevozi rezani duhan i to na zadnjim sjedištima, u gepeku vozila i na mjestu ispred suvozačevog sjedišta. Isti je bio namjenjen za prodaju na crnom tržištu.

Protiv lica kod kojeg je pronađena navedena roba bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz člana 210.a Krivičnog zakona BiH..

Ovlaštenim službenim licima UINO BiH asistenciju su pružali policijski službenici MUP-a KS, PS Hadžići.

 

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pročitajte...