Ultramaratonci iz Vukovara stigli do Zvornika

Pet ultramaratonaca iz Vukovara krenuli su u subotu na put ka Potočarima kako bi odali počast žrvama genocida u Srebrenici.

Zmago Horvat iz Maribora, Duško Štrbac iz Zagreba, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Dražen Ćućić iz Osijeka, preći će put dug 227 kilometara, a trenutno su stigli do Zvornika.

– Današnja dionica pretrčana je bez nekih problema. Vrijeme nam je bilo naklonjeno, jer su bile niže temperature. Sutra nastavljamo put iz Zvornika, zadnju dionicu prema Potočarima. Naš dolazak u Potočare je planiran u periodu od 12.00 do 13.00 sati –  kazao je Feni Ekrem Bećirović, voditelj projekta Ultramaraton  Vukovar – Srebrenica.

Osmi ultramaraton je organizovan u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a prvi put u organizaciji s Udrugom Bošnjaka veterana domovinskog rata Republike Hrvatske.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

(RTVTK/FENA) E.F.

Pročitajte...