Uspjeh domaće kompanije: Firma Džeko Comerc počela proizvodnju stalaka za dezinfekciju

Obzirom na epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom svijetu, privredni subjekti morali su se prilagoditi kako bi odgovorili izazovima koje je postavila pandemija koronavirusa. Da se naše domaće firme vrlo uspješno mogu nositi sa novim normalnostima dokaz je i firma sa područja Tuzlanskog kantona, koja je započela uspješnu proizvodnju stalaka za dezinfekciju.

Novinarka: Devleta Brkić

Iako se primarno bavi proizvodnjom sobnih vrata firma u firmi Džeko Comerc iz Srebrenika svjesni mjera kojih se pravna i fizička lica trebaju pridržavati u vremenu pandemije, došli su na ideju da izrađuju estetski lijep stalak za dezinfekciju sa logom firme potencijalnog kupca. Izuzetno praktičan, prilagodljiv svim prostorijama, pored praktične boce za dezinfekciju stalak sadrži i mjere opreza kojih se svi moramo pridržavati.

– Obzirom na epidemiološku situaciju koja nas je sve zadesila, došli smo na ideju da ponudimo estetsko i praktično, ali također i higijensko rješenje svima nama, kako pravnim tako i fizičkim licima, da bismo se svi odgovorno i savjesno ponašali. U pitanju je stalak koji zapravo na svom fizičkom izgledu ima mjere opreza koje se svi mi moramo pridržavati. Radi se o stalku koji se može uraditi po želji kupca, odnosno kupac nam može poslati svoj logo, neku sliku proizvoda koji želi da istakne, kazala nam je Jasmina Kavgić, računovođa.

Još uvijek se ne zna koliko je radnih mjesta izgubljeno u novoj ekonomskoj krizi, međutim firme poput Džeko Comerca odlučile su osvježiti svoju proizvodnju te tako očuvati tržište i radna mjesta. Isporuke stalaka za dezinfekciju uspješno su počele širom BiH, a u toku su pregovori za njihov plasman u inostranstvo. Ističu da je pandemija koronavirusa pokazala koliki je značaj domaće proizvodnje i firmi koje su se uspješno prilagodile izazovima koje je nametnula pandemija.

– Pokazalo se da domaća proizvodnja ima veliki značaj, i BiH zaista ima širok dijapazon proizvoda koje može da ponudi, odnosno svi njeni privrednici i proizvodni subjekti, tako da je bitno da se pridržavamo ne samo za vrijeme pandemije, nego i u budućem periodu kada se ova situacija smiri da što više kupujemo domaće. Mi planiramo da se prilagođavamo svim budućim izazovima koji budu bili, dodala je Kavgić.

Podršku u nizanju novih poslovnih uspjeha, osvajanju domaćeg i inostranih tržišta u narednom periodu ovom preduzeću pružit će i naša medijska kuća, što je danas i ozvaničeno potpisivanjem ugovora o zajedničkoj saradnji.

– Kada dvije firme u vrijeme pandemije i globalne ekonomske krize potpisuju sporazum o produbiljivanju saradnje onda je to uistinu vrijedno svake pažnje. Džeko Comerc je kompanija koja bilježi brz rast i napredak, zadovoljstvo je biti dio njihovog razvojnog pojekta. RTVTK sa svoje će strane napraviti dodatne korake da put jačanja i Džeko Comerca, ali i ostalih privrednih subjekata na području TK učini što lakšim i što efikasnijim, naglasio je Kasim Softić, direktor RTVTK.

U vrijeme krajnje otežanog poslovanja u složenim epidemiološkim i ekonomskim prilikama svaki poslovni uspjeh puno je vrijedniji od onih koje postižemo u normalnim prilikama, zbog čega svaki uspjeh neke domaće kompanije ima posebnu, specifičnu težinu, poručeno je danas.

(RTVTK)

Pročitajte...