Uspješan nastup vozača SAK “Spark” u Jajcu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U nedelju je u Jajcu održan 1. AUTO SLALOM „PLIVSKA JEZERA 2018“ kojeg je na osnovu raspisanog Šampionata u disciplini A09 od strane SAMSBIH i SAMSRS te HAKS, organizovao Sportski auto klub ”Komotin” Jajce. Utrka se bodovala za Šampionat Bosne i Hercegovine, Šampionat Republike Hrvatske, Šampionat Republike Srpske i Otvoreno prvenstvo grada Jajca.

Predviđene su bile dvije trening vožnje i tri takmičarske, od čega se za konačni plasman zbrajaju dvije uspješnije, no kako se prijavilo čak 90 takmičara, otkazana je jedna trening vožnja ali uprkos tome vozači i publika su uživali u cjelodnevnom festivalu automobile i brzine uz prelijepi ambijent Plivskog jezera.

SAK SPARK Tuzla su predstavljali Mirza Žabić, Boris Novak, Haris Memišević i Jasmin Babović.

Najuspješniji je bio Boris Novak koji je pobjedio u Klasi 2 – grupa Serija,  a u istoj klasi treće mjesto je osvojio Jasmin Babović na svom prvom takmičenju u ovoj disciplini, dok su Žabić i Memišević takmičenje završili na 4. i 5. mjestu u klasi 4 – grupa Sprint.

Ovom, vrhunski organizovanom, utrkom započela je sezona u disciplini A09 – Slalom koja se nastavlja idućeg mjeseca auto slalomom „Kozara 2018“.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno