Uspješno započeta 10. po redu BOSEPO Olimpijada u organizaciji Richmond Park Education-a u Sarajevu

0
90

Ove godine u Sarajevu po deseti put održava se BOSEPO Olimpijada, koju organizuju RICHMOND PARK EDUCATION obrazovne institucije. Olimpijada je naučnog karaktera, gdje se učenici iz šest škola takmiče iz slijedećih kategorija: Energija, Inžinjering, Kratki film i Zaštita okoline.

Misija BOSEPA se zasniva na osiguravanju uslova i okruženja za svoje učenike gdje će biti u mogućnosti da predstave svoje inovativne ideje u oblastima energije, inžinjeringa, zaštite okoline i kratkog filma, a koje će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu na Zemlji, razvoju tehnologije, naučnih otkrića te filmskih ostvarenja.

Prvog dana, 22.2.2019. održana je svečana ceremonija otvorenja kojoj su prisustvovali svi takmičari, njihovi mentori, profesori, učenici te uvaženi gosti i zvanice. Posebna nam je čast što je ceremoniji otvorenja prisustvovao i CEO „Richmond Park Schools“ u BiH, gosp. Timothy Fisher koji je ohrabrio naše takmičare i dao podršku ovakvoj vrsti naučne olimpijade.

S obzirom da je prvi dan protekao u ocjenjivanju i predstavljanju projekata, drugi dan je rezervisan za najbolje od najboljih.  Svečana ceremonija dodjele nagrada će se održati u kino sali Richmond Park Sarajevo koledža sa početkom u 11:00 sati.

Ovaj važan događaj ima za cilj poticanje odgojnih vrijednosti, koje su potreba kako za pojedinca tako i za širu društvenu zajednicu.