Usvojen nacrt programa obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici

Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine usvojili su danas nacrt programa obilježavanja te godišnjice.

Glasnogovornik Organizacionog odbora Adem Mehmedović rekao je za Fenu da je članovima Odbora ostavljen prostor da u narednim danima dostave eventualne prijedloge ili sugestije na nacrt, kako bi taj dio mogao biti finaliziran.

– Sve pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida realiziraju se prema planu i nema problema. Vjerujemo da će potrebni finansijski dio biti zaokružen te da u tom segmentu nećemo imati problem, iako još do sada nismo dobili sve odgovore na upite koje smo uputili ambasadama, institucijama i određenom broju ustanova – rekao je Mehmedović.

Predsjednik pododbora za “Marš mira 2018” Munir Habibović ističe da se pripreme za ovogodišnji pohod realiziraju prema planu, naglašavajući da je do sada prijavljeno 1.200 učesnika.

– Sada radimo na utvrđivanju trase. Trenutno se izvode radovi na relaciji Udrč – Glodi, te Šušnjari – Buljim. Svi koji žele da učestvuju u “Maršu mira”, kada je riječ o autorskim radovima koji će biti prezentirani tokom pohoda, mogu se prijaviti. Za 27. juni smo planirali obilazak trase, u čemu će učestvovati članovi Organizacionog odbora, kao i zainteresovani mediji. Već imamo potvrdu da će američka ambasadorica u BiH učestvovati u Maršu – potcrtao je za Fenu Habibović.

Pročitajte...