Utvrđena osnovica za obračun plaće izabranih dužnosnika u TK

TUZLA, 11. januara (FENA) – Administrativna komisija Skupštine Tuzlanskog kantona danas je jednoglasno usvojila Odluku o utvrđivanju osnovice za obračun plaće izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona, a shodno budžetu ovog kantona za 2018. godinu.

Kako je saopćeno iz Službe za informisanje Skupštine TK, usvojena je i Odluka o raspoređivanju sredstava budžeta TK za 2018. godinu namjenjenih finansiranju političkih stranaka, parlamentarnih grupa, koalicija i neovisnih poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Također, usvojeno je nekoliko rješenja koja se odnose na ostvarivanje prava iz radno-pravnog statusa, za koje je nadležno ovo tijelo Skupštine TK, kao što su novoimenovani ministri u kantonalnoj vladi, ministar za kulturu i mlade TK Srđan Mićanović, ministar obrazovanja i nauke TK Zlatan Muratović i ministar privrede TK Osman Puškar te poslanici u zakonodavnom tijelu ovog kantona koji profesionalizuju svoj status.

(RTVTK/FENA) L.A.

Pročitajte...