Vijeće ministara BiH utvrđuje Nacrt Sporazuma o saradnji s Vladom Srbije

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) – Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas će u Sarajevu održati dvije sjednice, gdje bi na prvoj sjednici trebao bio utvrđen Nacrt Sporazuma o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, koji je pripremilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta memoranduma o razumijevanju Vijeća ministara i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na saradnju u pružanju podrške inicijativi za investicijsku klimu i upravljanje za BiH.

Dnevnim redom predviđen je i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za 2017. godinu za organizaciju Summita o turizmu, koji je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

To ministarstvo predložilo je i formiranje pregovaračkog tijela BiH za mirno rješavanje međunarodnih investicijskih sporova, o čemu bi ministri sutra također trebali dati svoj stav.

Na dnevnom redu druge sjednice Vijeća ministara, između ostalog, bit će i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora.

Također, dnevni red će uključiti i Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...